БК "Академик" започна подготовка

снимка: infomreja.bg, архив

Баскетболистите на клуб "Академик" Благоевград започнаха подготовка преди началото на втория дял от първенството на А група. 10 състезатели се включиха в първото занимание за новата 2012 година.

Наставникът Петър Клечков наблегна на физически упражнения по време на едночасовата тренировка в залата на ЮЗУ Неофит Рилски. От групата отсъстваха Георги Кунов, Алекс Симеонов, Венцислав Петков, Дарин Иванов и Дарин Кудинов.

Първите трима се готвят с Левски, а останалите с "Рилски спортист". Треньорското ръководството вече обяви официално, че няма да разчита на ветераните Павел Нойков и Бойко Младенов. Клечков ще се довери изцяло на млади състезатели, като най-опитният сред ще бъде Явор Иванов.

Отборът ще тренира двуразово до началото на полусезона, който стартира на 22 януари. Тогава студентите гостуват на "Евроинс Черно море"/ младежи/ във Варна, двубоят започва в 17.00 часа.

Междувременно от БФБ обявиха, че старши треньорът на благоевградския баскетболен клуб „Академик” Петър Клечков ще бъде и селекционер на националния отбор на България за кадети до 16 години.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK