БК Академик се подсилва с играч от Франция

снимка: infomreja.bg, архив

Баскетболен клуб Академик ще привлече в редиците си състезателят на френския Сеп Лориент Янко Джукев. Благоевградчанинът се подвизаваше с екипът на третодивизионния тим, но от следващата седмица ща подсили студентите.

За да бъде картотекиран за втория полусезон в първенството на Б група, французите трябва да изпратят жълтата карта на Янко. Джукев е роден на 18 юни 1984 година в Благоевград. Висок е 207 сантиметра и тежи 108 килограма.

Благоевградският баскетболист Янко Джукев е един от последните възпитаници на школата на Пирин Благоевград, който успяха да намерят реализация зад граница. Българският център натрупа ценен баскетболен опит по време на престоя си в САЩ, където завърши и част от своето образование.

След завръщането в България игра за известен период в елитния ЦСКА, който по-късно се разпадна. След това той игра в Италия и Франция, а през тази година Янко Джукев защитава цветовете на Сеп Лориент – отбор от френската трета лига.

Показателите му за сезона са 13 точки и 8 борби за 22 минути средно на мач. Преди 2.5 години в интервю пред български медии Джукев е категоричен, че няма да се завърне в Благоевград. Днес, обаче нещата стоят по друг начин от следващия месец той ще защитава цветовете на Академик Благоевград.

В същото време студентите продължават своята подготовка в залата на ЮЗУ. Поради травми в нея не участват Пламен Дончев и Николай Трайков. Контузиите им ,обаче не са сериозни и те ще подновят тренировки в края на седмицата. Утре ще стане ясен и първия съперник на Академик в контролните срещи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK