Бизнесът скочи на властта: МВР е нереформирано и най-многобройното на глава от населението в ЕС

Снимка: frognews.bg
Имаме най-многобройното МВР на глава от населението в Европейския съюз, но въпреки това не се взимат мерки за реформиране на системата и синдикатите пречат това да се случи. Там се наливат пари за заплати, без да се промени ефективността на работата.
 
Това каза в студиото на „България он ер“ Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Според него това е една от причините за недотам добрите условия за развитие на бизнеса в страната, заедно с тромавата държавна администрация.

„Имаме и държавни компании, които са обрасли с администрация“, отбеляза той  и даде пример с огромния  персонал, който е назначен в ТЕЦ „Марица Изток-2“ и АЕЦ „Козлодуй“.

Васил Велев още веднъж подчерта, че бизнесът продължава да иска оставката на социалния министър Бисер Петков и е против минималните осигурителни прагове, защото според него такива като у нас няма в нито една страна от ЕС.
 

„Обявихме се за прозрачен механизъм, според който да се оределя минималната работна заплата. Нямаме прогрес по 3 пункта – минимални осигурителни доходи, механизъм за изчисляване заплатата, класове за прослужено време“, разясни представителят на АИКБ.

Велев смята, че ръстът в икономиката може да бъде още по-висок, ако бъде решен проблемът с недостига на човешки ресурси.  „Запазва се добрият данъчен модел. Има и много минуси, които ще критикуваме. Има ръст в инвалидните пенсии и болничните – това са откровени кражби по тези пунктове“. коментира още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK