Бизнесът с облекчен режим за паркиране в центъра на Банско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Облекчения за бизнеса при ползване на синята зона в град Банско са въведени с промени в Наредбата за платено паркиране на МПС на територията на курортния град. Срещу 60 лева месечно превозни средства, изпълняващи служебни ангажименти, свързани с различни видове услуги и доставки, ще могат да паркират неограничен брой пъти в определената за „синя зона” градска улична мрежа. 

Друга нова услуга е възможността за месечно ползване на изградените два паркинга, стопанисвани от „Общински паркинги – Банско” ЕООД. Всеки желаещ ще може да ползва месечен абонамент за охраняемо паркомясто на стойност 60 лева. Таксата е валидна за МПС до 2,5 т., както и за автобуси до 12 места.

Отпадат два участъка – ул. „Тодор Александров” и паркингът, намиращ се на кръстовището между ул. „Отец Паисий” и „Гоце Делчев”.

„С направените в наредбата за платено паркиране промени целим да отговорим на променящите се условия и търсене. През активния зимен сезон много юридически лица се обърнаха към нас с молба да паркират свободно в различни участъци от „синята зона” на града, за да обслужват своята клиентска мрежа. Досега наредбата предоставяше единствено възможността за закупуване на паркомясто или заплащането на еднократна такса за престой. Сега вече те ще могат свободно да паркират в различни участъци от зоната", коментира кметът на Банско Георги Икономов. 

Въвеждането на месечна такса за ползване на охраняем паркинг пък ще разшири възможностите за паркиране в града, като по този начин ще бъдат обезпечени с паркоместа новите квартали в Банско. 

"Търсим варианти и за увеличаването на броя им в центъра, където това решение е по-сложно поради отдавна застроените квартали и тясната улична мрежа. Решението за отпадането на улица „Тодор Александров” като част от „синята зона” бе взето с оглед облекчаване на паркирането на автомобилите на живеещите на улицата. А площта на паркинга в района на ул. „Гоце Делчев” предвиждаме да бъде част от художествено-архитектурното изпълнение на улицата, по която тече втория етап на рехабилитация”, каза още градоначалникът. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK