Бизнесмен на разпит за шофирането с 280 км/ч във Велико Търново

Снимка: Infomreja.bg

Полицията във Велико Търново привика за разпит млад бизнесмен от град Дряново, по подозрение, че е шофирал с над 280 км/ч по улиците на града. Това е 30-годишният Николай Кръстев, който е популярен в региона с  това, че притежава един от мощните автомобили там.

Той пристигна на разпита със своя адвокат и още в началото поддържаше версията, че не е заснел този клип, автомобилът не е участвал в този клип и той самият не е бил зад волана на такъв автомобил преди няколко дни, когато е бил заснет клипа.

Николай Кръстев  и родителите му притежават фабрика в град Дряново и са крупни работодатели за цяла Северна България. Майка му е общински съветник.

 „Разпитваха ни във връзка с клипа, който е качен в социалните мрежи. На този клип се вижда как някой кара с ненормално висока скорост. В крайна сметка, това което разбрахме от полицаите е, че сега ще разпитат абсолютно всички собственици на такива автомобили, които могат или евентуално, поне на теория, да развият такава скорост и ще се опитат да установят кой го е направил. Категорично това не е този автомобил и моят клиент”, заяви адвокатът на разпитвания -  Любен Казанлиев.

„Моят автомобил не участва в клипа, нито аз участвам в него. Аз не мога да ви кажа кой кара автомобила. За мен това е човек, който е минал през Велико Търново, направил е клипа и си е заминал за София ”, коментира Николай Кръстев.

По думите му неговата кола е тунингована само визуално, като максималната скорост, която той може да развие, е 250км/ч.  „Няма как да се развие 280км./ч, ако автомобилът не е бил тунингован”, каза още Къстев.

Той допълни, че ходи само и единствено на регламентирани състезания, на които подобни високи скорости са позволени. / Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK