Ученици ще прекaрат един ден в Американския университет

Снимка: Infomreja.bg

Aмериканският университет в България организира Ден на отворените врати, който ще се проведе на 18. ноември от 9:00 ч.

Родители и ученици ще могат да разгледат университетския комплекс и да се срещнат с преподаватели и студенти. Този ден, който ще прекарат в студентска среда, ще помогне на младежите да се ориентират коя специалност искат да изберат.

Интересна програма очаква за поредна година гостите на университета. Те ще обиколят учебните зали, общежитията, спортните зали, библиотеката и местата за отдих. Гостите ще се запознаят отблизо с живота в университета и ще научат повече за уникалната за България образователна система liberal arts, която дава възможност на студентите да избират различни дисциплини, по които да се обучават. Гъвкавата програма на специалностите е съобразена с променящата се бизнес среда, която изисква все по-богати познания в различни сфери, съчетани със задълбочени знания в конкретна специалност. След завършването си студентите от АУБ получават две дипломи – от САЩ и България.

По време на събитието в събота ще бъдат организирани срещи с чуждестранните преподаватели, които са световно признати експерти в академичния свят, но и практици с дългогодишен опит. Младежите и техните родители ще могат да разговарят и с настоящи студенти, за да добият представа за условията на живот и обучение.

АУБ заема водещи позиции в рейтингите по успех на своите възпитаници. След дипломирането си 99,8% от завършилите студенти започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми. Данните сочат също, че 65% от студентите на Американския университет в България получават повече от две предложения за работа или потвърждение за прием за продължаващо обучение, измежду които да избират. В допълнение, АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за шеста поредна година.

Представителите на университета ще отговарят на всякакви въпроси и ще представят  процедурите за кандидатстване, възможностите за стипендии, финансова помощ, преференциални условия за заеми, стажове, програми за Work & Travel и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK