Американският университет в България връчи дипломите на абсолвентите от 23 випуск

Снимка: Infomreja.bg

Церемонията по дипломирането на 23-тия випуск на Американския университет в България се състоя на 21 май в Благоевград. Бакалаври от 17 държави хвърлиха шапки пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса.

Всички те бяха поздравени и от бившия посланик на САЩ в България (2005 - 2008) Джон Байърли. В церемонията се включиха и 23 студенти от 14-ия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБГ в София.

Отличник на випуска с 4.00 (по четирибалната система за оценяване) е Стефан Иванов от Сливен, който се дипломира с две специалности – “Математика” и “Компютърни науки”.

Втори по успех са Алекс Ангелов от Габрово със специалности “Компютърни науки” и “Икономика” и Десислава Вълкова от Берковица, която завършва с две специалности – “Бизнес администрация” и “Информационни системи”, както и подспециалност “Икономика”.

Един от най-емоционалните моменти по време на церемонията беше, когато всички завършващи се изправиха пред своите родители и близки в знак на благодарност за подкрепата по време на 4-годишното им образователно пътешествие.

Сълзи, гордост и щастие бяха изписани на лицата както на студентите, така и на техните близки. Този момент е традиционен за американските университети, защото изразяването на благодарност е един от уроците, които младите хора научават и следват в своя живот.

“Моят съвет не е свързан със събития от света или следващ избор в живота. Той е много личен. Отнася се до това да запазиш приоритетите си. Никога не бъркайте кариерата с това да имаш живот. Най-важната работа, която някога ще имате не е на дипломат, предприемач, директор на лаборатория или финансист. Това, което наистина си заслужава е как се представяте като съпруг, родител, дете на родителите си, брат или сестра и дори приятел на някого, за когото те е грижа, или който се грижи за теб”, сподели почетният оратор на тазгодишната церемония Джон Байърли – посланик на САЩ в България от 2005 до 2008.

“По начина, по който вашите родители, преподаватели и ментори са ви помагали - помогнете и вие! Бъдете човекът, който насърчава другите да се изкачват по стълбата на успеха. Допринасяйте за обществото. Обучавайте, водете, бъдете доброволци, бъдете щедри! Зная, че ще постигнете големи неща и ще помагате на останалите да правят същото”, каза Мартина Стронг от името на посланик Рубин и цялото Американско посолство.

“Преди всичко, ученето е предизвикателство, което извежда най-доброто от хората и им позволява да заблестят в най-ярките цветове. Ето защо днес, когато всички ние сме преодолели това предизвикателство, ви призовавам да продължавате да се усъвършенствате, за да се превърнете в най-добрата версия на себе си”, сподели по време на речта си Даниела Арабаджийска, мениджър “Ключови клиенти” в Procter & Gamble.

Випускът беше приветстван и от председателя на Настоятелството на АУБГ Иван Манев и в. и. д. президент на университета д-р Стивън Съливан. От името на абсолвентите реч произнесе Алекс Ангелов, който призова младите хора да останат в родината си, защото борбата за големите каузи придава истински смисъл на живота.

Около половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Грузия, Русия, Албания, Казахстан и Украйна. 65% от студентите на АУБГ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 35%, следващите са „Икономика”, „Политически науки и международни отношения”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK