Бившият кмет на Скребатно даден на прокурор за фалшифициране на документ

Огнян Балдев, снимка: Infomreja.bg

Бившият кмет на гърменското село Скребатно е предаден на Районната прокуратура в Гоце Делчев за фалшифициране на документ. Жалбата е депозирана от Исмет Мидюрев и семейството му.

Става въпрос за нотариално заверено споразумение за строеж на гараж между съседите Велин Агов и Исмет Мидюрев, които на всичкото отгоре са и роднини. 

"Като хора, съседи и роднини, ние разрешихме на Велин Агов да си построи гараж, но впоследствие се оказа, че бившият кмет на селото Огнян Балдев, който имаше правомощия да прави и нотариални заверки, е фалшифицирал нашия документ. Вписал е в него, че ние сме разрешили на Агов освен гараж да си построи и жилищна сграда, която на практика се строи пред къщата ни. А освен че се строи без спазването на каквито и да са технически норми, то въпросният строеж възпрепятства и нормалното ни преминаване и съжителство както в дома ни, така и със съседите", оплака се потърпевшото семейство.

Мидюреви се надяват прокуратурата да установи извършените фалшификации по документите за строителството на Велин Агов.

"Недопустимо е кмет да си позволява подобни фалшификации, независимо каква е цената за услугата. Не може ние като добри съседи и роднини веднъж да сме разрешили на Агов да си построи гараж, а след това кметът да дописва документи без наше знание и разрешение. Убедени сме, че извършеното незаконно действие от страна на бившия управник на Скребатно е престъпление и ще настояваме за наказание спорез закона, както и изпълнението на строителството да на Агов да бъде съобразено с нашата воля, а именно то да бъде ограничено в рамките на гараж, а не на жилищна сграда", коментира още Исмет Мидюрев.

Той заяви, че въпросният документ вече е предаден на компетентните органи за експертиза.

 

Село Скребатно, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

съдбата13:11 - 18.12.2015
ах тииии проклета гнида,твойте проблеми ще са тепърва когато бащати спре да ти дава хляб,незнам как все още те търпят увас та и в скребатно даже дребно,проклето долно същество,гнида
митко10:10 - 18.12.2015
на този лъжец и измамник трябва да му повдигнат обвинение и за измамите с тютюна
chr22:19 - 17.12.2015
kmeta kozar lajec i imamnik podloga na bashev
920:50 - 17.12.2015
голям измамник но сега няма зяд кой да се крие ще си плаща с лихвите

FACEBOOK