Бившият горски надзирател Цветан Марински е прострелял съседа си в Плетена след спор за ремарке

Снимка: Infomreja.bg, архив

Пострадалият мъж е приет във ВМА с две огнестрелни рани

Стрелбата в сатовчанското село Плетена е станала след междусъседски спор, научи ИНФОМРЕЖА.

В основата на скандала е бившият горски служител от ДЛС "Дикчан" - Цветан Марински.

Снощи към 20.30 часа Марински паркирал ремаркето си точно пред входната врата на съседа си - 34-годишен мъж, с което препречил достъпа до дома му. 

Направена забележка от страна на младия мъж афектирала 58-годишния Цветан Марински, който набързо се прибрал вкъщи, взел законно притежавания си пистолет "Макаров" и отново се появил на улицата, като започнал да стреля на посоки.

Два от куршумите уцелили 34-годишния мъж. Единият - в ръката, другият - в гръдния кош.

Сред станалите очевидци на безразборната стрелба в Плетена имало и няколко деца.

Пострадалият мъж е приет за лечение във Военномедицинска академия в столицата.

По първоначална информация няма опасност за живота му.

Той е семеен, баща на две деца.

Полицията разследва инцидента.

Според хора от селото, свързали се с ИНФОМРЕЖА, Марински винаги държал оръжието в себе си - на кръста.

Марински бе горски надзирател в ДЛС "Дикчан" - Сатовча, но през 2016 г. бе уволнен дисциплинарно заради злоупотреба със служебно положение.

Той продал незаконно на трето лице дърва за огрев, добити по реда на чл. 193 от Закона за горите и са за лично ползване, без право на продажба. 

В хода на проверката купувачът е потвърдил, че дървата са му предложени от горския надзирател Цветан Марински, като впоследствие е получил превозен билет, издаден от дървопреработвателна фирма.

Установено е, че Марински е използвал служебното си положение, за да си осигури документи с невярно съдържание, които да оправдаят транспортирането на дървата от къщата му в с. Плетена до крайния потребител в с. Кочан.

 

КОМЕНТАРИ

до последния коментар моллов21:53 - 09.02.2021
айше, това си ти, толкова си злобна кучка че ставаш непоносима, примири се вече, реката от бензин сря да тече към твоя резервоар, толкова години краде, стига ти толкова, парите от незаконните сечи на мъжа ти на баща ти на брат ти всички течаха към джоба ти, кротни се вече, толкова алчен гъз не съм виждал, не можеш да го захраниш.
33322:10 - 07.10.2020
моллов ли си, айшето ли си незнам но по добре симълчи, да не разбуниш духовете.
Караманица23:40 - 14.06.2020
Брандо е един от най курумпираните служители,който има про него няма празен ход като види парите и марката дава ти си горския вече
Караманица23:39 - 14.06.2020
Брандо е един от най курумпираните служители,който има про него няма празен ход като види парите и марката дава ти си горския вече

FACEBOOK