"Патриотичен фронт": Религиозна квота за зам.-министри? Игра с огъня!

снимка: "Патриотичен фронт"

Религиозните квоти за заместник-министри са по-страшни от партийните квоти. Явно след като нареди т.нар служебно правителство и то стана обслужващо правителство, ГЕРБ вече реди и следващия кабинет – при това с точна бройка за мюсюлмани.

Това се казва в коментар на Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО, по повод скандалното изказване на Бойко Борисов в село Припек, Кърджалийско, че ако ГЕРБ управлява, ще има десет заместник-министри мюсюлмани.

Според НФСБ и ВМРО определянето на квоти според религия, етнос, пол, сексуална ориентация и т.н. не е интеграция, а е точно обратното – разделение, привилегии и настройване на едни групи български граждани срещу други.

С идеите си за кадрова политика ГЕРБ все повече заприличва на етническата и противоконституционна партия ДПС, която превърна партийната и етническа вярност в нещо много по-важно от професионализма и честността. Вероятно именно затова Борисов продължава да шикалкави по въпроса дали ще работи заедно с ДПС след изборите, припомня Патриотичният фронт.

Може би пък въпросните 10 заместник-министри мюсюлмани са деликатният начин да се каже, че утре ГЕРБ ще разчита на благословията на ДПС.

Според коалицията на НФСБ и ВМРО основното качество за хората в държавната администрация е как работят, а не на кой бог се молят. Обратното е игра с огъня.

Патриотичният фронт няма нищо против мюсюлмани да са част от властта – но на базата на професионални качества.

 

КОМЕНТАРИ

Don13:14 - 18.08.2014
Агата Доган вече управлява тази държава,не е ли видно??? Еле пак и сега както Русия и Турция направиха нова икономическа зона заедно с Китай.Не ми се мисли .Ще ни вартят на малкия си пръст.Пак ще сме с праст в уста....ако не и на друго място...
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK