Бившето помощно училище вече е собственост на Община Петрич

Снимка: Infomreja.bg

След години Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище.

Решението е от днес на Министерски съвет. Община Петрич ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св. св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги.

Тогава ще бъде възможно Дневен център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневен център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито.

Още през декември 2017 г. екипът на кмета Димитър Бръчков направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище „Св. св. Кирил и Методий” безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена.

Предвид факта, че не се стопанисва в началото на тази година в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м.

Намира се на входен булевард в град Петрич.

Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно.

Припомняме, сегашната местна власт, приключи процедурите по придобиване в собственост на 54 дка държавен терен, който се отреди за градски парк, на 7,665 дка от „Напоителни системи” ЕАД за разширяване в двулентов на пътя към комплекс „Ванга”, м. Рупите, на спортната зала в Гранично поделение. Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града.

„Още при встъпването в длъжност, заявихме, че Общината ще придобива имоти, за да реализира свои проекти и да има собственост. Работим в тази посока”, припомни кметът Димитър Бръчков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK