Бившата сграда на Районна прокуратура – Кюстендил ще бъде предоставена на МВР

Снимка: Infomreja.bg, архив

Сградата – публично-общинска собственост, в която до преди няколко месеца се помещаваше Районна прокуратура – Кюстендил ще бъде предоставена за безвъзмездно ползване на МВР. Там ще се настанят разследващите полицаи, тъй като сградата, в която се помещават към момента е в плачевно състояние.

Предстои докладната по тази точка да бъде гласувана на сесия на Общински съвет – Кюстендил на 31-и август/четвъртък/. Ремонтът, който трябва да бъде извършен на сградата, намираща се на ул. „Демокрация“ в Кюстендил ще бъде за сметка на МВР. Това съобщи председателят на ОбС- Кюстендил Михаела Крумова.

Три храма на територията на Общината ще получат финансова подкрепа за извършване на ремонтни дейности по тях. Това предвиждат компесаторните промени, които също ще се гласуват на предстоящата сесия. Най-голяма сума ще бъде отпусната за храм „Света Великомъченица Неделя” в село Гърляно - 10 000 лв.

За храм „Св. Успение Богородично” в Нов чифлик са предвидени 4 100 лв., а за храм "Св. Вмчк Димитрий" в с. Катрище-500 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK