Бивш вратар на Пирин и шампион по стрелба с пистолет караха в екипаж на рали в Серес

Бившият страж на Пирин Лъчезар Сотиров и шампионът по стрелба с пистолет за юноши Любомир Кордев финишираха на престижното 19 то място на състезанието Диамо Трак дей на пистата в Серес, Гърция. Играещият помощник треньор на Перун Кресна и ученикът на Таню Киряков завъртяха 18 обиколки с кола Застава Юго със средна скорост малко над 75 километра в час.

Сотиров и Кордев вдигнаха максимална скорост от 87 километра в една от обиколките, което се оказа най – слабата максимална скорост от всички участници на състезанието. Лъчезар Сотиров и Любомир Кордев си избраха фаталния номер 13 на автомобила си.

Първи в тази група N финишира Илиян Димитров, а друг представител на АСК Диамо Антон Мазурски остана на 14 място. В група R Димитър Тахтаджийски записа предпоследно 12 време, като победител е представителя на домакините Парадисис Константинос. Общо 35 автомобила участваха в първото за годината състезание от календара на БФАС Трак дей.

Организатор на проявата бе АСК Диамо, който ще организира още две състезания на пистата в Серес до края на календарната 2012 година.

През месец март на 17 и 18 ще се проведе кръг от шампионата Затворен маршрут, като паралелно с това на същата писта в Серес ще започне и Дамското рали, на чийто първи кръг традиционно домакин е АСК Диамо.

На 26 и 27 май на пътя за село Делвино ще се проведе поредния кръг от Планинското рали, в което ще участва и Диана Стоянова от клуб Диамо. С последното състезание за годината на Затворен маршрут в Серес се затваря и календара на БФАС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK