Отровното трио заключи, че Борисов вече спокойно може да хвърля оставка

Снимка: tribune.bg

Според тях става въпрос за лишаване на данъкоплатците от 1 милиард лева

Кабинетът на Бойко Борисов вече спокойно може да подаде оставка. Този извод правят от Отровното трио, организаторите на протеста срещу правителството проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. 

Адвокат Хаджигенов обясни и защо смятат, че властта вече може да си ходи: Те успяха да осъществят вероятно последната кражба в управлението си. Става въпрос за сделката с "Виваком", която според Хаджигенов е реализирана със съучастието на КПКОНПИ, които пък били вдигнали запора на акциите на "Виваком" по аферата КТБ. Без това действие сделката не би могла да бъде осъществена.

Според нас става въпрос за лишаване на данъкоплатците от 1 милиард лева. Целта на запорите е да гарантират правата на данъкоплатците. Отровното трио се интересува кога е настъпило това съгласие и какви са условията по него.

Арман Бабикян заяви, че групите на БСП и ДПС в парламента, които твърдят, че са опозиция, имат прекрасната възможност да покажат, че са такива като заявят искане за извънредно заседание. По силата на правилника на НС председателят трябва да свика такова до седем дни дори и по време на лятната ваканция.

"Хубаво е всички да знаят истинската причина за упорството на Борисов да не подава оставка и нежеланието му да чуе гласа на протеста", обясни Арман Бабикян.

Проф. Велислав Минеков от своя страна допусна, че тримата са подслушвани и проследявани. Получили са предупреждения за това. Той също посочи, че са били информирани за унищожаване на голямо количество документи, включително и в Комисията по хазарта. "Това трябва да бъде проверено истина ли е, или не е, настоява Минеков.

По-рано от Демократична България съобщиха, че са подали сигнал срещу Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) до Главния прокурор и Специализираната прокуратура. Иванов се позовава на информацията за сделката и настоява да бъдат разследвани действията на членове на комисията, заявили частичен отказ от иск и искане за вдигане на наложени обезпечителни мерки - запори върху акции на три дружества, едно от които е Българска телекомуникационна компания ЕАД. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK