Бивш губернатор и двама бивши зам.-областни в пиринската листа на ДПС

Ведат Хюсеин - областен лидер на ДПС в Благоевград, снимка: informeja.bg

Ексгубернаторът на Пиринско и двама бивши заместник-областни управители се очертава да бъдат в листата на ДПС в Благоевградски избирателен район. Окончателната подредба ще бъде официално обявена в понеделник.

Водачът изглежда ясен. Това ще е досегашният депутат Алиосман Имамов.

Спорът е за второто и третото място, тъй като, ако резултатите за партията на Лютви Местан са сходни с предния парламентарен вот, избраеми ще са само първите две позиции.

В момента на централно ниво се обсъждат различни варианти. Първоначалните намерения бяха след Имамов да е бившият областен управител на Благоевград Муса Палев. Към мястото му обаче прояви интерес и ексдепутатът Ахмед Башев, който в момента е директор на училището в село Огняново.

Башев объркал сметките и на предложението да бъде трети в листата отвърнал с ултиматум, че ако не е № 2, няма да участва в парламентарните избори.

Въпреки че е малко вероятно, все пак не е изключено листата в 1 МИР да оглави лидерът на ДПС. Ако Местан се съгласи, на третото място, което преди дни Башев категорично отказал, ще се нареди Муса Палев.

За разлика от неяснотата за първите позиции, останалите места в кандидатдепутатската листа на ДПС са известни. 

В зависимост от решението на Местан и Башев, четвъртото място или под него е отредено за бившия заместник-областен управител на Благоевград Сюлейман Арунов от село Вълкосел, който е заместник-председател на Общинския съвет в Сатовча и лидер на общинската структура на ДПС.

След него е общинският съветник от Гоце Делчев Джалил Бошнак от с. Лъжница. Поредността на кандидатите за народни предсставители в следващия парламент продължава с Атушка Маркова - общински председател на ДПС в Петрич, председателят на МДПС Исмаил Свирьов, бившият председател на ОбС - Сандански Иван Туджаров, гоцеделчевският предприемач Мехмед Хаджи, бившият заместник-областен управител Ариф Мустакли и Зейнеп Ходжа от гърменското село Долно Дряново.

Амбициите на ДПС за Благоевградски избирателен район са за трима депутати в 43-ото Народно събрание.

 

КОМЕНТАРИ

ferad18:39 - 29.08.2014
da ama bashev ima nova priqatelka edna mlada friziorka
kr15:10 - 26.08.2014
tozi lainar pak e dal 300000 lv na dogan aga zashtoto aco ne na vlast apashite shte pocnat da go iznudvat za pari
ti15:05 - 26.08.2014
dps sa nlainari shtom edin lainar bashev gi uplashi
kr17:00 - 25.08.2014
Na nagliq ribanec nqma da mu se poluchi naroda ne e slqp veche shte glasuva za nego samo rafeto kurvenceto mu

FACEBOOK