Бюрото по труда приема заявления за работа в Израел

снимка: infomreja.bg, архив

Посланикът на Израел в Българя Н.Пр Шаул Камиса Раз, заместник-министърът на труда и социалната политика Петър Стоянов и изпълнителният директор на Агенция по заетостта Камелия Лозанова обсъдиха възможна трудова реализация на български строители в Израел.

На 28 март в София бе проведен информационен ден по повод подписаната между България и Израел спогодба за посредничество и временна заетост на граждани от двете държави и приложението й в строителния сектор в Израел. След срещата, в Бюрата по труда се приемат заявления за работа за кофражисти, арматуристи, мазачи и работници за полагане на керамични настилки.

Документите, които се подават в Бюрата по труда по местоживеене, включват: заявление по образец, копие на свидетелство за съдимост и копие на международен паспорт и лична карта. Част от изискванията към кандидатите за работа са да имат българско гражданство, да са на възраст между 25 и 50 години и да нямат предишен трудов стаж в Израел. Спогодбата между двете държави гарантира на сключилите договор за работа в Израел, стартова заплата от 1 800 USD за 211 работни часа на месец, подходящи условия за живот и максимална продължителност на трудовия договор до 3 години и половина.

Подробна информация за етапите на кандидатстване и одобрение за работа може да се получи от Дирекция “Бюро по труда”.

 

КОМЕНТАРИ

ivan georgiev valchev09:24 - 16.05.2013
iskam da popitam za6to kogato popitame v bioro po truda koga 6te se provejda kursa za izrael ne ni davat to4en odgovor naprimer as sega na men sa mi kaza li 4e do 2 sedmici 6te mi se obadiat da mi oto4niat to4niat den na kursa vsekiden chakam da mi se obadiat. iskam da znam pres kolko vreme se provejda toia kurs a i koga stava zaminavaneto za izrael
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK