Бюджет 2015 с 9 милиона над предходния, данъците остават непроменени

Д-р Атанас Камбитов - кмет на Благоевград, снимки: infomreja.bg

Проектобюджетът за 2015 година на община Благоевград е в размер на 57 600 000 лева. Увеличението спрямо предходната година е с 9 000 000 лева, или с 20%, стана ясно на пресконференция на градоначалника Атанас Камбитов.

Общинското ръководство е заложило ръст и в инвестиционната програма, която е в размер на 14 милиона лева при 7 милиона за 2014 г.

„Акцентираме на уличната мрежа. Това, което чакаха хората от доста време е асфалтирането на улици в IV микрорайон и смятаме поне отчасти да решим проблема в този квартал", коментира благоевградският кмет.

В инвестиционната програма е предвидено изграждането на още 12 детски площадки, както и два нови моста над река Бистрица.

Първият ще свързва бейзболното игрище и тенис кортовете с алеята на парк „Бачиново“, а вторият мост - улица „Даме Груев” с общежитията на АУБ.

245 000 лева са заложени в проектобюджета за подмяна на всички улични табели и номера в града. Идеята е под всяка табела да има и кратка история за личността, чието име носи улицата.

„Така ще си припомняме и историята“, категоричен бе Камбитов.

Той обяви, че в края на програмния период абсолютно всички проекти, възлизащи на 35-40 млн. лева, са изпълнени на 100 процента.

„Очаквам още една добра новина - да бъдат пуснати средствата по Оперативна програма „Околна среда“, изрази надежда управникът на Благоевград.

Камбитов подчерта, че не се предвижда увеличение на нито един местен данък или такса, въпреки че размерът на общинските налози е сред най-ниските в страната.

В края на пресконференцията Атанас Камбитов използва случая да покани чрез медиите всички граждани, желаещи да присъстват и да вземат участие в публичното обсъждане на бюджет 2015 година.

Обсъждането ще се проведе утре - 28.11. 2014 г., в зала № 5 на Община Благоевград.

 

Д-р Атанас Камбитов - кмет на Благоевград, снимки: infomreja.bg
Д-р Атанас Камбитов - кмет на Благоевград, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK