Ситуацията в БСП не е спокойна, очевидно ръководството и Корнелия Нинова се опитват на всяка цена да продължат да водят партията, но на каква цена? Въпросът в студиото на БТВ зададе бившият лидер на левицата Михаил Миков. Той продължава да задава въпроса за финансовия отчет на партията, която според него се намира в фактически фалит. По думите му, това което е излязло официално от Сметната палата, е 6 млн. дефицит.

"По-големият въпрос е при този дефицит през 2019 г. и спряна субсидия през 2020 г., как функционира въобще партията и как е финансово осигурена", посочи Миков, който се чуди как без никакъв ресурс се осъществява някаква политическа дейност.

Михаил Миков е разтревожен, тъй като продължава загубата на левия образ от страна на БСП. Битката за лидерското място от последните месеци само е задълбочило тази криза. БСП е трудно различима, без лява алтернатива недоверието в ГЕРБ не може да прелее в доверие в БСП, според Миков.

Той прогнозира фрагментиран парламент след изборите следващата година: малко и за Мая Манолова, малко за Слави Трифонов и ще се появят нови спасители. "Липсата на политическо мнозинство ще води до постоянни скандали, каквито се случват и днес", посочи той. Те не отминават и БСП, като Миков посочи и появилите се в публичното пространство и записи от коридорите на "Позитано". "БСП не можа да очертае образа си на лявата политическа партия на България, а ако я няма лявата алтернатива всички ще се еднакви."

Натискът на Корнелия Нинова да остане на лидерския пост на всяка цена на остане е изгубено политическо време, според Михаил Миков, а на Кирил Добрев му е трудно да се разграничи, тъй като до този момент четири години е бил заместник на Нинова.

"БСП не успя да очертае лявата си политическа физиономия, няма перспективата въпреки претенциозната си политическа физиономия", обяви още Миков. /news.bg/