Официално! Задържаха обирджиите от Сапарева баня в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Официално от МВР потвърдиха за задържането на двама от тримата бегълци, разбили банкомат в Сапарева баня.

На К.И. на 40 г. с прякор Джонката и К.М. на 35 г.-Свещичката, е наложена полицейска мярка за задържане до 24 часа. Те са задържани тази нощ от служители на Второ и Първо РУ-Перник.

Към 12.30 ч. авторатрул на „Пътна полиция“ спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф“. Колата се движела от пернишкия кв. „Църква“ посока с. Студена и след като полицаите подали сигнал на шофьора, колата спряла на около 150 метра от униформените. Двама мъже изскочили от автомобила и побягнали - прескачали огради, бягали през дворове. Преследването продължило около час, когато единият бил задържан на улицата, а другият – заграден, докато опитвал да се покрие във водите на р. Струма.

К.И. и К.М. бяха обявени за издирване през миналата година, след като ноември месец бяха предприети активните издирвателни действия на територията на областите Кюстендил и Перник, във връзка с разследване за увреден банкомат в Сапарева баня. Сигналът за извършеното престъпление бе получен към 3.30 часа на 9. ноември. При извършения на място оглед бе установено, че устройството е взривено. Стартира и разследването по случая, в рамките на което двамата мъже бяха заподозрени в съучастие към престъплението.

Те са задържани в полицейския арест, а оперативните действия продължават под ръководството на прокуратурата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK