Уникалната Йоана Сашова само пред ИНФОМРЕЖА: Мечтая с музиката си да докосна хората

Съученици на Йоана я посрещнаха с огромен букет в училище Снимки: Infomreja.bg и Личен архив

Бащата Иван Любенов: В Йонка има някакъв небесен потенциал и заряд

През годините моите приятели страшно много настояваха да се запиша в конкурса „Гласът на България". Имало е случаи дори когато са ме записвали за участия без аз да зная. Този път обаче реших, че е дошло времето и получих пълната подкрепа на моето семейство и приятелите. Това заяви пред ИНФОМРЕЖА кюстендилският славей Йоана Сашова, която след участието си в „Гласът на България“ стана №1 в трендинга, с над 500 000 гледания.

С голяма доза на скромност 17-годишното момиче казва, че през годините не е вярвала много в успеха си. Въпреки това обаче не е спирала да пее дори за минута. „Най-голямата ми мечта е колкото може повече хора да разберат за Бог. Мечтая с музиката си да ги докосна, което наистина се случи на сцената на „Гласът на България“. Страшно много се радвам и това е най-голямата победа за мен.

Самите хора още отсега ме определят като победител, даже ми честитят“, обяснява Йоана, която успя само за два дни да прослави Кюстендил с невероятния си талант. Развълнувана, тя споделя, че днес сутринта е била посрещната от съучениците си с огромен букет в клас. Вълнението й не спира дотук.

Репортер на ИНФОМРЕЖА успява да я изведе от час, за кратък разговор, като в същото време телефонът й не спира да звъни. „Наистина телефонът ми прегрява, но учителите ме разбират. Не ми се сърдят“, казва още чаровното 17-годишно момиче.

Йоана обяснява, че няма определени очаквания, но се надява да стане победител в „Гласът на България“. За нея най-голямата победа е това, което се случва в момента около нея и подкрепата, която получава от хиляди хора от цялата страна.

Йона Сашова е на 17 години и учи в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ в Кюстендил. Единадесетокласничката учи в паралелка по бизнес администрация и казва, че й е изключително интересно.

„Помня, че пея от много мъничка. Първото ми участие на сцена беше, когато бях едва на 4 години. Тогава пях в църквата с баща ми и оттогава не съм спирала. Към момента не мога да кажа какво ще продължа да уча след завършване на средното си образование, но със сигурност няма да изоставя музиката, защото тя ми е дадена от Бог и това трябва да правя“, категорична е талантливата Йоана Сашова.

Кюстендилката е носител на редица награди от различни фестивали. Tя зае и престижното втopo мяcтo oт Дeтcĸи Πиpин фoлĸ 2018 г., ĸъдeтo изпя нapoднaтa пeceн „И aз cъм мoмa“. Bъпpeĸи чe тoгaвa бe бoлнa, изпя пeceнтa пepфeĸтнo и плeни жypи и пyблиĸa. Йоана вече има и една авторска песен със своя баща – Иван Любенов. Тя е озаглавена „Виновен“ и е за прослава на Господ и за обичта му към човечеството.

Бащата на Йоана, Иван Любенов: В нея има накакъв небесен потенциял, заряд

В Йонка има някакъв небесен потенциал, заряд. Тя е специална и това може да бъде усетено от всеки един човек, казва пред репортер на ИНФОМРЕЖА бащата на Йоана, Иван Любенов. Той също е музикант и основател на оркестър „Три звезди“. Майката на талантливото момиче - Мария, която в момента е домакиня, напълно подкрепя съпруга си и талантливата Йоана, която е единственото им дете.

„Нашата Йоанка беше бебе, когато започна да пее. От 4-5 годишна вече започна да пише текстове. Тя харесва всички изпълнители от сърце, слуша всякакъв стил музика и не се ограничава. Има си свой специфичен стил, който сама си композира. По цял ден е с китарата и по цял ден пее, казва гордият баща на талантливата кюстендилка.

Иван също е музикант и свири на саксофон, кларинет, флейта и др. Казва, че семейството му е четвърто поколение музиканти, като продължението сега е в ръцете на Йоана и на нейните братовчеди.

Нашият оркестър „Три звезди“ е създаден от мен и моите братя преди 30 години. В него свирят и племенниците ми, като съставът вече е от 9 човека. Нямаше как и Йонка да не поеме по нашите стъпки“, казва още с усмивка Иван Любенов, който работи и като здравен медиатор в ромския квартал „Изток“.

 

Родителите на Йоана - Мария и Иван
Йоана успя да впечатли цяла България с изпълненията си
Йона обича да пее и го прави във всяка свободна минута

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK