Билетите за концерта на Николина Чакърдъкова в Кюстендил са разпродадени

Снимка: ЕНИ филм

Седем дни преди концерта на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл в Кюстендил билетите са разпродадени. Концертът, който е насрочен за 10-и май в голямата зала на Драматичния театър, е част от националното турне на обичаната народна певица, която е родом от Гоце Делчев.

Появява се на професионална сцена за пръв път едва на 14-годишна възраст. През 80-те се утвърждава като солистка в Неврокопския ансамбъл, с него пленява публиката в България, Западна Европа и Канада.

1987 г. е преломна в кариерата на народната певица, тя е поканена от проф. Кирил Стефанов да се присъедини към Държавния ансамбъл за народни песни и танци “Пирин” - Благоевград.

В концертните си изяви Николина Чакърдъкова пленява публиката освен с магическия си глас и с атрактивното съчетание с хореографските постановки на Георги Хинов, както и с ефектните декори и красиви костюми, изработени от художника Васил Докев.

През 2005 година певицата е обявена за почетен гражданин на Гоце Делчев за особен принос в популяризиране на фолклорното богатство на Гоцеделчевския регион чрез своите песни и творчество.

 

КОМЕНТАРИ

кюстнедил19:00 - 03.05.2017
ми кво да прай бедната певица от дертове дето търсене от КТБ пари за дрехи на танцьорите си нема нерви да пее на живо откъде глас вече
фен18:29 - 03.05.2017
Пак или отново ще е с репертоара от 10 години насам без една авторска песен и с перфектното си отваряне устата на пълен плейбек?
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK