Библиотеката в Кюстендил помага на деца със специални потребности

снимка: infomreja, архив

Стартира проект „Интеграция чрез ИКТ-Библиотеката в подкрепа на деца със специални образователни потребности” в Кюстендил. Той е финансиран от Грантовата схема за иновативни проекти на Програма „Глобални библиотеки – България” 2013 . Стойността му е 15 000 лв. Водеща организация и грантополучател е Регионална библиотека „Ем. Попдимитров” Кюстендил, а партньори са Ресурсен център за подпомагане и интегрирано обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности-Кюстендил, Библиотека при Народно читалище „Зора” в Дупница и Библиотека при Народно читалище ”Пробуда” в Кочериново.

Основната цел на разработката е  да подпомогне процеса на интегрирано образование и да подобри подкрепящата среда на деца със специални образователни потребности, използвайки съвременни информационни и комуникационни технологии.

“Освен към децата, проектът е насочен и към техните родители, лични асистенти и учители, като са предвидени дейности по тяхното информиране и придобиване на компетентности по използване на ИКТ в образователния процес и комуникацията”, коментира директорът на библиотеката София Пейчева.

Изработена е специална програма, съобразена с възможностите и потребностите на децата, която включва занимания в Компютърния център на Регионална библиотека. Ежемесечно на сайта на библиотеката ще бъде публикувана библиографска информация за новости и налични информационни ресурси в областта на специалната педагогика.

снимка: infomreja, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK