И в Благоевград няма маски, жителите убедени, че "ще загинем"

Снимка: Пиксабай

От понеделник в пъти се е увеличило търсенето на предпазните средства

Изчерпани са маските в аптечната мрежа в Благоевград, установи проверка на ИНФОМРЕЖА.

От понеделник в пъти се е увеличило търсенето на предпазните средства.

„Няма маски, скоро няма и да има“, е отговорът на фармацевтите в 10 от проверените аптеки около центъра на града – „Св. св. Кирил и Методий“, „Арсений Костенцев“, „Тодор Александров“, „Джеймс Баучер“, Владишко шосе и др.

Честото миене на ръце и избягването на контакт с болни остава най-добрият метод за предпазване от зарази – както коронарирус, така и грип.

По-голяма част от благоевградчани споделят, че са притеснени от случващото се в световен план, но допълнително напрежение внасят медиите.

Голям процент от хората вярват, че коронавирусът е „изкуствено създаден“ като биологично средство за „прочистване“, други пък са убедени, че страната ни не е подготвена за да посрещне подобно изпитание и да се справи с него.

Междувременно стана ясно, че цената на маските в интернет е скочила хилядократно – от 5 лв. за кутия до 50 лв. – дори и 100 лв. Медицинските маски и дезинфектантите са най-търсени в мрежата от потребителите.

"Държавата не ни осигурява маски. Препоръчителни за защита от вирус са маските с клапа, които плътно прилепват към лицето. Най-високият клас на защита е номер 3, пише го на етикета". Маските от клас 3 издържат до 8 часа, обяснява д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK