Библиотеката празнува 60-ия си юбилей с изложба и концерт

Мими Жингова - директор на Регионалната библиотека в Благоевград, снимка: Община Благоевград

Празничен концерт и изложба ще бъдат кулминацията при отбелязването на 60-годишнината на Регионална библиотека „Димитър Талев” в Благоевград. Утре, в залите на институцията от 09.00 часа ще бъде открита изложба, събрала едни от най- редките старопечатни издания от създаването на библиотеката.

Сред тях се нареждат заглавия като Сборникъ за народни умотворения, наука и книжнина от 1891 година, Сборникъ на българската академия на наукитћ” от  1916 година, Зерцело или оглъдало христiанское, кое то содержа от 1847 година, Ръкопис на арабски език, оригинал от ХІХ век и други.

От 18. 30 часа в зала „Яворов” започва тържественият концерт- спектакъл с участието на Камерна опера, Ансамбъл „Пирин”, Народно читалище „Никола Вапцаров”, Център по изкуствата и Биг Бенд- Благоевград.

Регионална библиотека “Димитър Талев“ е създадена през 1953 година с фонд над 370 000 книжни единици. Библиотеката притежава и работи с 46 модерни интерактивни конфигурации, разполага с локална компютърна мрежа и 8 собствени бази от данни, налични в локален и онлайн вариант.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK