Библиотека „Автограф“ откриха в читалище „Братство 1869“

Снимки: Infomreja.bg

В навечерието на празника на народните будители в читалище „Братство 1869“ - Кюстендил откриха Библиотека „Автограф“.

В библиотеката ще намерят място не само кюстендилски, но и национални автори. Идеята е тя да представя максимален брой книги на видни наши поети и писатели, които даряват своите книги с автограф за читалището.

„Надявам се с общи усилия да направим това начинание, което лично за мен е много интересно затова, че тази библиотека ще бъде отворена за всички, които посещават читалището. Дори наблюдавам през последната седмица дечица, които идват на различни курсове в читалището отварят и четат книги, а какво по-хубаво от това книгата да бъде близко до сърцата и ръчичките на бъдещето поколение.“, каза Иван Андонов – председател на читалище „Братство 1869“.

Идеята и организацията по създаването на Библиотека „Автограф“ е дело на поета Методи Джонев. Библиотеката ще бъде уникална с това, че ще съдържа книги на най-видните български поети и писатели, които са свързани с дейността на читалището.

„Ние полагаме днес заедно с всички вас една литературна памет, която ще привлича все повече специални читатели, защото духът на тези писатели, поети и критици ще присъства и ще осветява дейността на читалището“, каза Методи Джонев.

Сред авторите, които присъстват са Методи Джонев с всичките си 15 книги, Светла Радкова, Калин Василев, Венци Филипов, Ангел Джонев, Атанас Янев и други.

Известният литературен критик, историк и издател Пламен Анакиев направи първото дарение за библиотеката под формата на близо 40 книги с автографи. „Бих нарекал тази библиотека "дом за книги подарени от сърце". Мисля, че тук тези книги ще намерят най-подходящите си читатели. Мисля, че тази прекрасна идея ще има последователи в цялата страна.“, каза Пламен Анакиев. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK