Георги Щерев: Българите са най-важните ни клиенти

Снимка: БХРА

Като част от кампанията „Очакваме ви у дома“ предоставят карти за отстъпки на българи, живеещи в чужбина

Всеки клиент е ценен, но българските гости са най-ценни и важни за членовете на  на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Затова и въпреки пандемията и трудностите, които изпитва бранша, започваме нова кампания за привличане на българите зад граница на ваканция у нас, подкрепена от Министерство на туризма. Това заяви председателят на организацията Георги Щерев.

Като част от кампанията „Очакваме ви у дома“ ще предоставим карти за отстъпки на българи, живеещи в чужбина, независимо дали са част от историческите малцинства или от икономическите мигрантски вълни. Те ще дават право на своите притежатели да се възползват от отстъпки в различни обекти, които са членове на БХРА или наши партньори, обясни Щерев.

Над 2 милиона българи живеят извън границите на родината. Въпреки усилията им да съхранят българщината, традициите, културата и обичаите ни, като че ли заради всички проблеми, с които се сблъскваме в България, тези общности остават извън вниманието на политиците и бизнеса.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) искаме да променим това и да покажем на тези наши сънародници, че се гордеем с техните усилия да съхранят езика и корените ни, макар и често на хиляди километри от територията на страната ни. Затова като организация искаме да поканим тези българи, независимо дали имат национален паспорт или само българско самосъзнание, да почиват в родината. Според нас обществената роля на организации като БХРА с над 3000 членове е именно да обединява, обясни Щерев.

С това от БХРА искаме да помогнем, доколкото е по силите ни, на българите, които живеят извън територията на родината да се почувстват желани у нас и да запазят още повече връзката с родината. Идеята ни е програмата да е дългосрочна и да се разширява, като не само се включват и още обекти у нас, но и такива извън България, допълни Щерев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK