БГ Радио раздава за втора година музикалните си награди в Благоевград

снимки: infomreja.bg

За втора година БГ Радио избра домакинството на Благоевград за церемонията по раздаването на годишните си музикални награди. Новината съобщиха на извънредна пресконференция в областния град изпълнителният директор на медията Николай Янчовичин и кметът Атанас Камбитов.

Миналата година за първи път в историята на радиото наградите бяха връчени извън столицата, а благоевградчани станаха свидетели на невиждано шоу. Мегаконцертът съвпадна с празника на града и деня на славянската писменост и българската култура – 24 май.

Церемонията тази година ще бъде на 9 май – Деня на Европа.

„Ако през 2013-а за нас това бе прецедент, сега говорим за успешно партньорство с община Благоевград, а догодина вече ще е добра традиция“, заяви Янчовичин.

Голяма част от музикантите също са изразили задоволство, че отново ще пеят и свирят на благоевградска сцена.

Засега организаторите пазят в тайна имената на изпълнителите. Част от родните звезди обаче отново ще се включат в мегаконцерта в Благоевград и ще представят новите си хитове. Сред тях са Мария Илиева и Графа.

Миналата година на сцената излязоха Лили Иванова, Васко Василев, Графа, Любо, Орлин Павлов, Мария Илиева, Богомил, Дони, неостаряващите Кирил Маричков и Иван Лечев, Миро, Стенли, Михаела Филева, Били Хлапето, Бобо, изпълнителите от Революция Z и ветераните от Б.Т.Р. Концертът бе наблюдаван на живо от над 18 000 зрители.

„Церемонията подпомага общата кандидатура на Благоевград, София, Перник и Кюстендил за Европейска столица на културата, както и фестивалния туризъм, защото именно чрез културата се стимулира развитието на регионите“, подчерта кметът Атанас Камбитов.

Подготовката за концерта вече тече. В ход е и гласуването за 10-те категории – за текст, музика, песен, изпълнител, изпълнителка, албум, група, дуо трио, дебют и видеоклип.

Наградата „БГ вдъхновител“ тази година се посвещава на Анна-Мария Тонкова.

Мотото на едно от най-големите и значими събития в музикалния живот на България е „Харесай българската музика”, а цялата кампания носи позитивния призив „Аз харесвам”. "В месеца на избори решихме да заменим думата гласувам с харесвам“, обясни изпълнителният директор на БГ радио.

В пресконференцията взеха участие още режисьорът на шоуто Атанас Генов и водещият Любо Киров.

Благоевградчани ще усетят какво е шоу, категорични са организаторите от БГ Радио.

 

 

СНИМКИ ОТ МИНАЛОГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА БГ РАДИО В БЛАГОЕВГРАД

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK