88 ученици от I - IV клас участват в Десетото юбилейно състезание по ИТ „Чуден свят“ в Осмо СУ "Арсени Костенцев"

Снимка: Infomreja.bg, архив

В компютърните зали на Осмо СУ „Арсени Костенцев“ - Благоевград, днес се провежда десетото издание на областното състезание по информационни технологии за ученици в І - ІV клас.

Състезанието е едно от първите в страната за тази възрастова група и се радва на голям успех. То се утвърди през изминалите девет години като форум, който дава възможност в конкурентни условия за творческа изява на учениците със знания и практически умения в областта на информационните технологии.

Откриването бе от 9 часа, а темата, по която работят малките информатици, е „Обичам да чета, обичам да мечтая“. В проявата участват ученици от първи до четвърти клас на основни училища и СУ от Благоевградска област.

Всеки участник от І и ІІ клас работи самостоятелно в продължение на 40 минути, а учениците от ІІІ и ІV клас – 60 минути. Учениците от първи и втори клас създават графично изображение по посочената тема с програма Pаint. Учениците от трети клас комбинират графично изображение и текст в програма MS Word 2016, а учениците от четвърти клас – в програма MS Power Point 2016, Photo Story или Movie Maker.

В състезанието участват 88 състезатели от І – ІV клас, представители на 19 училища от област Благоевград.

Председател на журито е доц. д-р Николай Цанков, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“, а членове – Методи Попов, началник отдел в РУО – Благоевград, и Екатерина Бонева, зам.-директор в ПГИ, преподавател по информатика и информационни технологии. Спонсорите на състезанието са предвидили многобройни награди за малките компютърни специалисти.

Програмата, изготвена от организаторите на проявата – Осмо СУ, Община Благоевград, РУО на МОН – Благоевград, с помощта на ЮЗУ „Неофит Рилски“, предвижда в свободното си време състезателите да участват в постер – сесия на тема „Детство мое“, детско парти, както и да се насладят на песенното и танцово изкуство на свои връстници и танцьорите от клуб „Блясък“ с ръководител Лидия Томова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK