BG даскалите бият, пият, пушат, купонясват, любят и между другото преподават

снимка: infomreja.bg, архив

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

Даскалите сигурно са полудели! Някак си не е нормално едни хора, които твърдят, че са съвременните будители да ходят пияни на училище, да удрят шамари на учениците, да въртят любовни афери и след това да казват – ама ниски са ни заплатите! Какви заплати, какви пет лева.

Не е нормално все още в училищните кабинети да се пуши и пие. Няма как да се оправдае подобно поведение – не е виновен нито Бойко Борисов, нито комунизма, нито глобалното затопляне. Виновни са даскалите.

“Ама те хората не ни уважават”, еми г-жо (г-н) даскал, НЕ заслужаваш да бъдеш уважаван. То уважението не се изисква, а се заслужава. Няма как да пушиш пред учениците, да пиеш да се целуваш в коридора с неговия съученик, а после да искаш да ти имат респект. Всеки учител си заслужава съдбата – едни ще бъдат уважавани, а други НЕ.

Жалкото е, че винаги негативното взима превес и след като четем, че учителка по рисуване ходи с момче от 12-ти клас, а пък друга ударила шамар на момиче и напуснала, то и хората няма да гледат на даскалите с добро око. Всяко стадо си има мърша, но в учителското съсловие те като чели са в повечко.

Не разбирам и тези, които казват - еми нали и учителите са хора, като даскалката си го е харесала – нека се обичат! Нали трябва да има респект между ученик и учител, нали трябва да има обективно оценяване, някак си не виждам между любовници това как би станало.

Най-хубавото е, че можем и този път да кажем – у нас нищо не е наред, как да искаме образованието да е в добро състояние и така до следващия скандал.

автор: Николай Георгиев

 

КОМЕНТАРИ

mmmmmmmmmmmmmmm19:29 - 18.12.2012
Браво! Това е интелигентно написан коментар - коментар, който вижда в дълбочина нещата.
!!!!!!!!!!13:57 - 18.12.2012
Можем много да спорим, дали учителите са виновни... или нещо друго. Ами обърнете се към близката история на развитието ни, като личности т.е след 1999г. Какво се случва провал във всяка една сфера на държавата ни. Питаме ли се кой е виновен за всичко.... смятам, че това сме ние обикновенните избиратели. Защо се сочи, като виновник ГЕРБ, виновните които правиха прехода стоят на заден план и доволно потриват ръце. Не сработи планът Ран - Ът проработи лаизма на електората, така че всичко което се случва си е наш сценарий, наш проблем. Да сте чували за екипна работа погледнете от горе надолу и обратно, това да е факт, няма такова чудо.Ако на западно общество му отнемат една социална придобивка то излиза на улицата, можем да направим следното сравнение за тях придобивките им са като стълба - отнемат им едно стъпло излизат на улицата, респективно какво се случва с българина отнемаш му първо, второ, трето стъпало той намира начин да се изкачи до следващата площадка. Ето това се случва, не са виновни учителите,нито политиците, а най - малко основната клетка на обществото - семейството то просто оцелява, а децата растат и се възпитават в "адекватна" за тях среда т.е те копират нашия социум.Николай да не би да е формиран в друго общество???
Бръмбар11:57 - 15.12.2012
:) Няма как да се упражняват на тема депутати, защото те плащат за добрия PR; от магистратите ги е страх или пак им плащат, а за полицаите - или хубаво, или нищо според правителствената политика. Бедният учител е лесна и удобна жертва, пък и лесно се пълнят страници, все ще се намерят недоволни. Но коментарите тук ме радват. Още по-трудна ще става работата, защото в училище ще влизат все повече деца, незнаещи български език. Но си струва!
Бъдеще неясно...11:15 - 15.12.2012
Любопитен съм защо такива самодейни "автори" не се поупражняват на тема "пияни полицаи" или "пияни магистрати".Може и депутати.Те също са стожери на морала и устоите на държавата.Да плюеш по учителите е като да си биеш децата.Не могат нищо да направят в своя защита.Не и сега.Но какво ще бъде отмъщението на децата в бъдеще...Бити деца-агресивни младежи!Бедни и поругани учители-духовно нищи следващи поколения.Които стават полицаи,магистрати,политици...Бог да ни е на помощ !

FACEBOOK