БФС отговори на обвиненията на Любо Пенев

Снимка: Lap.bg

Българският футболен съюз отговори на обвиненията на Любослав Пенев, който вчера даде специална пресконференция пред медиите.

Според централата бившият национален селекционер и хората около него не са запознати с българския футбол, пише bTV. Също така от БФС разкриха, че Пенев и щабът му са взели 1,5 млн. швейцарски франка за 3-годишната си работа начело на представителния тим.

За това време са постигнали 4 победи  - над Азербайджан, Армения и на два пъти над Малта.

Ето и официалната позиция на БФС:

В отговор на твърденията, коментарите и обвиненията относно дейността на Българския футболен съюз по време на пресконференцията на Любослав Пенев и неговия инициативен комитет, провела се на 11.01. 2018 г., БФС прави следните уточнения. Разбира се, без коментар или оценка на „предизборните“ му изявления.   

По време на медийната си изява г-н Пенев и неговият екип отправиха редица тежки обвинения към футболния съюз. Те не бяха подкрепени с факти, тъй като такива няма, и затова естествено не отговарят на истината.

Любо Пенев: Заплашват делегатите за Конгреса! 400 лв. ли струва един вот?"Учудва ме, че от ЦСКА не са обявили позицията си за Конгреса", заяви кандидат-президентът

Истините и фактите ...

В началото беше обявена „сензацията“, че Българският футболен съюз получава по един милион и половина (1 500 000) швейцарски франка за развитието на женски футбол,  Сумата не е вярна !! Всъщност, това е хонорарът на Л. Пенев и неговият екип за 3 години работа и 4 победи в официални футболни срещи. За сведение на футболната общественост Българският футболен съюз получава по 100 000 евро на година за развитието на женския футбол. Благодарение на това този футбол излезе от задънената улица на своето развитие – днес жените и девойки състезателки са около 2 000 и се провежда държавно първенство по женски футбол..

Темата за чуждестранните футболисти - България е член на Европейския съюз и изпълнява и прилага основните принципи на този съюз, между които е –  свободното движение на хора. Броят на на футболисти извън Европейския съюз е ограничен и оценката за тяхния принос не е само негативна.

Любо Пенев в преговори със Стоичков "Предполагам, че и Бербатов иска промяна", каза кандидатът за президент на Българския футболен съюз

Детско-юношеският футбол и мачовете в юношеските първенства

БФС прави следното:

От сезон 2013-14 са поети разходите за съдии и делегати на клубовете, участващи в първенството за юноши до 19 години (U19).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK