БФС изхвърли Литекс от А група

Снимка: БТА

Дисциплинарната комисия към БФС взе решение да изхвърли Литекс от "А" група заради напускането на терена по време на мача с Левски, съобщи Dnes.bg.

Освен това ловчанлии бяха глобени с 20 000 лева за напускането на срещата след нареждане на спортния директор Стойчо Стоилов, а президентът Трифон Попов е санкциониран с 15 хил. лв. Причината за това е, че той пое вината за изваждането на отбора от терена. По този начин футболистите на Литекс няма да бъдат наказвани.

Ловчанлии могат да обжалват наказанието в седем дневен срок пред Апелативната комисия. "Клубът има право да търси правата си. Всички решения днес са взети единодушно. За точките на Литекс ние не решаваме", заяви председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев.

Левски също не мина между капките заради инцидентите. В два мача Сектор "Б" ще бъде затворен, а отделно беше наказан да играе и една среща пред празни трибуни. Първата санкция е заради ексцесиите по време на сблъсъка с Литекс (0:3) от 1/4-финалите за Купата на България, а втората заради ударения делегат по време на прекратения мач между двата отбора от първенството.

Решението може да се обжалва пред Апелативната комисия в седемдневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK