БФС награди кмета Камбитов с почетен плакет за заслуги в развитието на футбола в България

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден от Българския футболен съюз с почетен плакет за принос в развитието на българския футбол.

Отличието бе връчено от председателя на Зоналния съвет на БФС Валентин Чакъров по време на закриването на Третия международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград”.

Плакетът се присъжда за особени заслуги в развитието на футбола в България. Като пример за дейностите, които са допринесли за отличаването на кмета Камбитов, Чакъров посочи на първо място футболния турнир за деца, който се превърна в традиционен за Благоевград и вече трета година събира балкански отбори и над 300 деца всяка година имат възможност да се изявят и показажат своя талант на терена.

Сред заслугите на кмета Камбитов, които са определили и неговата награда, са връщането на ОФК „Пирин” в „А” футболна група и грижите, които кметът и Общината полагат за неговата устойчивост и развитие.

По думите на председателя на ЗС на БФС Чакъров освен футболния турнир, който е включен в календара на БФС, Общината изключително добре се грижи  за футболните терени и спортните бази. Доказателство за това е цялостното обновление на стадион „Христо Ботев”, както и терените в село Рилци.

Кметът Камбитов благодари за приза и обеща да продължи работата за развитието не само на футбола в града, но и на всички спортове, като допълни, че с това отличие Благоевград има още по-голяма мотивация да се превърне в „Спортен Благоевград”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK