Безводието отново сполетя Рибново, хората излязоха на протест

Снимка: Infomreja.bg

Безводието в гърменското село Рибново продължава.

От години проблемът с водоподаването за селото стои открит въпреки наличието на два водопровода – един, построен през далечната 1956–а година, и друг - отпреди десет години. И двете съоръжения не се поддържат, което причинява целогодишен тормоз за хората тук – 3200 души!

„До горните квартали водата изобщо не достига, а останалите са на режим, ползват чешмите си по предназначение само през половината денонощие“, каза за ИНФОМРЕЖА кметът на селото Феим Иса.

През май 2016-а година община Гърмен е предоставила целия актив на новия водопровод, за който са вложени около 2 милиона лева, на Асоциацията по ВиК, която би трябвало да го поддържа. Тъй като това не става, хората сами се опитват да си помогнат. Те споделят, че всяка пролет чистят кал и пясък, а всяка зима се опитват да размразяват или разбиват ледовете.

Тази зима проблемът е същият – отново борба със заледяването на водопровода при много тежки условия. Мъже от селото правят всичко, което зависи от тях, но безуспешно. Участват и служители на ВиК - Благоевград.

Недоволството на хората в Рибново расте. Те изразяват решимост да не плащат такса за вода, защото дори и тогава, когато я има, тя е с лошо качество.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK