Безработни с шанс от трудовата борса в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

129 безработни получиха шанс на борса в Дупница. 11 фирми и дружества от Кюстендилска област, дори и от София  и Благоевград, предложиха 129 работни места на лица, търсещи работа, на поредната борса, организирана от бюрото по труда в Дупница.

Явиха се да опитат шанса си над 300 безработни.

Успеваемостта на борсата досега е 100%, уверява от опита си през годините Наташа Илиева, шеф на бюрото. Най-търсени са шивачки за облекло и за саи и обувки, работници в  металообработването и в сферата на услугите в строителстовото.

Търсят се и счетоводители, фифансисти, застрахователни агенти и други. Обявени са и места в сферата на отбраната - 50 места за поделението в съседния Благоевград.

Фирма от София търси работници за сортиране на дрехи втора употреба, те вече са наели такива работници от Дупница и са доволни от работата им,  софиянци участват за първи път на такава борса. 

След пускането на автомагистрала "Струма" за дупничани не е проблем ежедневно пътуване - и до столицата и до Благоевград. 

„Предлаганите места като цяло и на тази борса са предимно за неквалифициран труд и за общи работници. Младежи не искат да се хващат на непривлекателен труд, а имат и големи претенции в заплатата - да е над 700-800 лева“, коментират експерти. 

За всичките 129 места са избрани кандидати - ако някой се откаже, на негова място са предвидени резервни кандидати, които ще заемат мястото.

Така всичките 129 места ще бъдат заети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK