Социални асистенти в Бобошево отиват на борсата

Снимка: Infomreja.bg

36 социални асистенти в Бобошево остават без работа, след като общината прекратява  програмата "Интеграция на хората сувреждания" от 8 септември - заради изтекъл срок на участието й, обявиха от администрацията.

Това предизвика недоволство от засегнатите работници, проблемът трябваше да се реши на извънредно заседание на общински съвет. Засега ситуацията е непроменена. 

„В случая става въпрос за административен произвол - средста по тази програма са осигурени за поне още 3 месеца, до края на годината и те трябва да се реализират“, каза зам. - областният управител в Кюстендил по социалните дейности Райчо Цветин, който е от Бобошево и се срещна с недоволните социални асистенти.

Според него администраторите на Бобошево са безучастни, защото програмата не минава директно през тях. По случая са уведомени всички инстанции, най-вече Агенцията за социално подпомагане.

„Не бива през наближаващите зимни месеци над 50 болни и хора с увреждаиня в общината, за които досега са се грижели социалните асистенти, да остават без осигурени храна, отопление и грижи“, категоричен е Цветин.

Той не е съгласен петима администратори да бъдат натоварени с ангажимента да обгрижват болните и нуждаещите се. 

Администратори от Бобошево казаха, че всъщност се касае за около два месеца, докато общината подготви кандидатстването си по друга подобна програма.

Дотогава социалните асистенти ще взимат възнаграждения от Бюрото по труда, а за болните и нуждаещите се хора, ще се грижат техни близки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK