Безработни от Гоце Делчев се учат да въртят бизенс

Росица Джамбазова, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Хора без препитание започнаха обучение в Бизнес инкубатор – Гоце Делчев по компонент „Подкрепа за предприемчивите българи” на Оперативна програма "Човешки ресурси".

17 човека от Гоцеделчевски регион избраха и вече започнаха практическо обучение в сферата на бизнеса, съобщи директорът на Бизнес инкубатор Гоце Делчев Росица Джамбазова. В обучението са включени основните модули като развитие на бизнес идея, предприемачество, управление на фирма, маркетинг, финанси, управление на човешки ресурси, бизнес комуникации, разработване на бизнес план.

В трудните икономически условия програмата дава възможност на предприемчиви безработни с идея за бизнес да получат необходимите знания за стартиране на бизнес, да оценят и развият идеята си, да разработят бизнес план, като получат и консултиране за него и да кандидатстват за безвъзмездно финансиране за реализиране на бизнеса си до 20 000 лева.

Одобрените от Дирекция "Бюро по труда" безработни могат да изберат обучение „Сътрудник в малък и среден бизнес” или „Бизнес услуги”, както и обучителната организация, която да го предостави, обясни още Росица Джамбазова.

 

КОМЕНТАРИ

bob16:34 - 16.01.2012
бизнес
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK