"Коледа с китара" в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Тиха нощ, свята нощ, / вест дойде в късен час.

Песен ангелска нежно звучи: / „Алилуя! Човече, стани,

че Христос се роди, / че Христос се роди…

С тази вечна песен започна снощи концертът на маестро Огнян Вълев и неговите ученици, озаглавен „Коледа с китара“. Преди нейното изпълнение маестрото разказа историята на създаването ѝ от органиста и учител по музика, Франц Грубер.

Текстът, предварително размножен, помогна на присъстващите в читалището на град Гоце Делчев да запеят песента, подобно на хората, събрани на коледна литургия в Залцбург точно преди 200 години.

За пореден път гоцеделчевската публика аплодира виртуозните музикални изпълнения на утвърдения китарист Огнян Вълев и на сина му Стефан ( с артистичен псевдоним Съни), тръгнал по пътя на баща си.

Ценителите на музиката наградиха с овации и останалите изпълнители – Георги Витанов, Евгени Петров и Ники Пападопулос - рок бандата „Съни  и приятели“.

В програмата на вечерта бяха включени авторски песни на Съни. Изпълнен беше и „Коледен рок“ – пиеса от Георги Витанов. Младата китаристка Мими Дюлгерова изсвири пиеските „С червените ботушки потропва Дядо Мраз“ и „Танц на мишките“.

Интерес предизвикаха и най-малките участнички в Школата по китара - Дани и Стела, които все още правят първите си стъпки в областта на музиката, но затова пък са постигнали завидно актьорско майсторство. Това им помогна успешно да се превъплътят в ролите на Горската фея и Червената шапчица, Зайчето и Лисицата. Автор на поучителните детски пиески е Огнян Вълев.

Музикалната вечер „Коледа с китара“ помогна и на изпълнителите, и на публиката да усетят магическата сила на предстоящия празник.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK