Съдят шофьор, блъснал и убил велосипедист в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е станал вечерта на 17.02.2018 г.

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Д. за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Д. (на 44 години) e правоспособен водач на моторно превозно средство. Имал множество наложени административни наказания за извършени нарушения на правилата за безопасно движение по пътищата, регламентирани в закона.

Вечерта на 17.02.2018 г. мъжът управлявал лек автомобил м. „БМВ Х5“, като се движел по ул. „Даме Груев“ към ул. „Крушево“. Смрачавало се, но в района на кръстовището имало електрическо осветление, осигуряващо добра видимост. Приближавайки го, въпреки знака Г2 за движение само надясно, обвиняемият извършил нарушение и предприел завиване наляво. В същото време, по повдигната пешеходна пътека, се движел велосипедистът Л.С. Въпреки възможността да го види и да спре управлявания от него автомобил, Д.Д. продължил движението си в завоя, навлизайки в насрещното платно. Между двете превозни средства настъпил удар, в резултат на който велосипедистът получил тежка черепно-мозъчна травма.

Свидетели на инцидента сигнализирали за пътно-транспортното произшествие на телефон за спешни повиквания 112. Пострадалият бил транспортиран до болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Въпреки проведеното продължително лечение мъжът починал.

Според вещите лица, обвиняемият Д., като водач на лек автомобил, към момента на навлизане в кръстовището до мястото на удара имал техническата възможност да възприеме велосипедиста и да предотврати ПТП.

Обвиняемият проявил загриженост за състоянието на пострадалия Х., предлагайки помощта си на близките му.

Предстои наказателното производство срещу Д.Д. да продължи в съда.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK