Прокуратурата започна разследване за незаконно изхвърлените отпадъци в Невестино

Снимка: Infomreja.bg

Срокът на проверката е 30 дни

Днес, 10.08.2020 г., в Районна прокуратура – Кюстендил, е постъпил сигнал от гражданин за незаконно изхвърлени големи количества смет в неработещо и закрито сметище на територията на Община Невестино.

Незабавно е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353б, ал.1 от НК – управление на отпадъци не по установения ред и с това създаване на опасност за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда.

Понастоящем се извършва оглед на местопроизшествие от дежурна следствено-оперативна група при РУ на МВР гр. Кюстендил, в присъствието на длъжностни лица от Регионална инспекция по околната среда и водите.

Предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други действия по разследване. МВР следва да установи от кога съществува въпросното сметище, да изиска всички документи, свързани със сметоизвозването на територията на община Невестино от 2018 г. до настоящият момент, както и да я изясни къде би трябвало да се извозва сметта на територията на общината.

Срокът на проверката е 30 дни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK