Болен от туберкулоза сред задържаните бежанци. Георги Костов: Не говорим за случайни действия, а за оперативен труд

Снимка: Infomreja.bg

Един от задържаните бежанци край село Елешница е с туберкулозно заболяване, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти в Кюстендил.

Той заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова взе участие в работна среща "Заедно в превенцията на престъпността" с ръководствата на областните дирекции на МВР и местната власт в областите Кюстендил, Благоевград, Перник и София. 

"Взети са всички необходими мерки. Болният е настанен за лечение в изолатора на белодробния диспансер в Благоевград", допълни Костов. 

Той бе категоричен, че акцията по залавянето на нелегалните мигранти е резултат от добрата работа на оперативните служби, а не се касае за случаен инцидент. 

"Мястото също не е случайно и е подбрано за действие след предварително плануване", каза още Георги Костов. 

Той подчерта, че става дума за реализиран канал за нелегално преминаване през границата на лица, включително и от български произход, които са извън Благоевградски регион. 

"Тук не говорим за случайни действия, а за оперативен труд", заяви главният секретар на МВР. 

Групата от 22-ма мигранти, сред които има и няколко деца, бе задържана тази сутрин при специализирана полицейска операция при разклона за село Елешница. 

Чужденците са били превозвани от микробус "Мерцедес" с белгийска регистрация. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK