Безплатни прегледи и информационна кампания относно рискови за здравето фактори в Сапарева баня

Снимка: Община Сапарева баня

Информационна и образователна кампания по проблемите и рисковите за здравето фактори, като тютюнопушене, нездравословно хранене, ниска физическа активност и алкохол, ще се проведе в Сапарева баня на 22 ноември /сряда/. Мероприятието се организира от Регионална здравна инспекция – Кюстендил, съвместно с Община Сапарева баня.

В тази връзка, всички желаещи ще могат да си направят безплатни изследвания на кръвно налягане, индекс на телесна маса и изследване количеството на въглеродния окис в издишания въздух при пушачите. Ще се проведе безплатно консултиране и разпространение на здравно-образователни материали. Изследванията ще се проведат от 11:00 ч. до 13:00 ч. на площада пред Община Сапарева баня.

В рамките на меропрятието ще се проведе и семинар с медицинските специалисти от детски и учебни заведения, директори, педагогически съветници от училището и представители на Общината, имащи отношение към здравето, храненето и учебния процес на децата и учениците в Сапарева баня. Обучението ще се проведе от 13:30 ч. в малкия салон на НЧ „Просветен лъч – 1905”, град Сапарева баня. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK