Безплатен обяд има, но за състезателите на УСК “Академик”

снимка: skyscrapercity.com, архив

Баскетболистите и хандбалистите на УСК “Академик” Благоевград ще се хранят безплатно на обяд в стола на ЮЗУ "Неофит Рилски". Това обяви на пресконференция днес председателят на клуба Стоян Иванов. На нея бяха представени наставниците на клубовете по хандбал, баскетбол, хокей на трева и футбол. Това са Софка Арабаджиева, Петър Клечков, Вероника Диманачка и Валери Цветков.

Първи в битката ще започнат момчетата на Софка Арабаджиева, които гостуват в събота на НСА, в мач от първия кръг на А група при мъжете. Това ще бъде втори сезон за Интер – Академик в елита на родният хандбал. Единственото ново попълнение е вратарят от Гоце Делчев Димитър Ортомаров, а с клуба се разделиха Александър Илиев и Иво Дилов. Целта пред отбора е място във финалната четворка на шампионата.

Много надежди се възлагат и на баскетболния отбор, който отново ще участва в група А. Новият наставник Петър Клечков привлече в клуба няколко млади, но перспективни момчета. Към тях се очаква да се присъедини бившият национал Бойко Младенов. Той е заявил, че ще играе за Благоевград без финансови претенции. Тренировки с тима вече започна синът на бившата баскетболистка Надка Голчева, Валентин Голчев, който за последно е играл в колежански отбор във Великобритания.

Първенството в А група започва на 23 октомври, а дотогава академиците ще изиграят 8 контроли. Две от тях ще бъдат в Скопие, срещу македонски клубове. Женският отбор по хокей на трева ще започне своето участие едва в края на месец ноември, а треньорката Вероника Диманачка заяви, че в клуба са привлечени и нови състезателки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK