Бездомните Илийчо и Гергана се нуждаят от помощ

Снимки: Infomreja.bg

Те са Илийчо и Гергана и са бездомни. Той на 53, тя на 52 години.  Повече от половин месец обитават района около гарата в Кюстендил, често биват видени да седят и на пейките в близост до екопарк „Езерата“.

Целия им багаж, който се побира в няколко чанти също е с тях.

Двамата остават на улицата, след като се наложило да освободят наетата от тях квартира поради неплатени дългове.

Илийчо не е от Кюстендилско. С Гергана се запознават по обява във вестник, като преди това той идва заради друга жена в областния град. Гергана е от Ваксево, но къщата там се обитава от майка й и брат й, които по думите на Илийчо „не го понасят“. Илийчо и Гергана са трайно безработни, за съжаление една от причините е, че и двамата са само с основно образование.

Илийчо твърди, че е работил в строителна фирма преди време, от където обаче е бил съкратен. Казва, че може да работи като общ работник и искрено се надява някой работодател да му предложи работа.

"Не съм мързелив, мога и искам да работя. Трябва ни малко помощ да си стъпим на краката, за да не спим по пейките, както е сега“, каза Илийчо.

Двамата с Гергана се прехранват трудно. „Като си ида до село, майка ми понякога ми дава някой лев да не умрем от глад, общо взето си броим стотинките“, каза Гергана.

Освен дрехите и завивките, които си носят с тях, Илийчо и Гергана имат  мобилен телефон, чийто номер бе предоставен на ИНФОМРЕЖА, в случай, че някой реши на помогне. Номерът е 0893 726739.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK