Бездомник подпали по невнимание необитаема къща в Попово

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е запалил огън, за да се сгрее

През изминалото денонощие служители на районните служби в област Търговище са погасили няколко пожара, два от които – с материални загуби, причинени от човешка небрежност при боравене с открит огън, съобщават от МВР.

5 000 л вода са използвали служителите от дежурния екип на РСПБЗН-Търговише, за погасяване на пожар в два сайванта в частен двор в с. Надарево, община Търговише. Предполагаемата причина за възникване на инцидента е оставено незагасено огнище.

В резултат е унищожена 120 кв. м разгърната площ.

Служители на РСПБЗН-Попово, са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в стая на двуетажна необитаема къща в Попово, в резултат на който са унищожени 3 стаи от къщата, 80 кв. м покривна конструкция и са опушени 50 кв. м стени.

Пожарът е погасен от два екипа служители с два противопожарни автомобила, като за гасенето му са използвани 20 000 л вода.

По първоначални данни самонастанил се в човек без дом е запалил огън да се сгрее, откъдето е и тръгнал пожарът.

Няма пострадали хора.

Още три пожара, възникнали в областта поради небрежност при боравене с открит огън, са погасени без материални загуби от огнеборците през последните 24 часа – в сухи треви в частен двор в с. Стража, община Търговище /спасени от огъня са три намиращи се в съседство сгради/, в сухи треви между две постройки – кооперативна собственост, в с. Ковачевец, община Попово /сградите са спасени от огъня/, и в запалени отпадъци в метален контейнер, намиращ се на платното на ул. „Гаргановски“ в гр. Търговище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK