Бездомници мамят хора в цялата страна, отново спят на пейка в Кюстендил

Преди малко повече от 2 години Илийчо и Гергана отново спяха на пейка в Кюстендил Снимка: Infomreja.bg

Илийчо и Гергана се намират в парка до гаровия площад в областния град

Илийчо и Гергана мамят хора из цялата страна, като последно опарени от тях са останали хората в Нови хан. Сега двойката отново е в Кюстендил, спят на пейка в парка при гаровия площад и молят за милостиня и дом.

За тяхната схема разказа пред екип на Нова тв и кметът на Нови хан Александър Стоичков. „Двойката се настани при нас на 28 август. Дойдоха с няколко сака багаж. Оставиха го на една от пейките. Наобиколиха ги деца. По-късно те пуснаха постове в социалните мрежи, че двойката търси подслон.

Мъжът отскоро бил безработен, по стечение на обстоятелства са останали без дом и са се намерили като двойка. Ние решихме да им помогнем, но това, което направиха беше повече от потресаващо”, разказа кметът на Нови хан Александър Стоичков. Той твърди, че преди две години двойката отново била в градчето с идеята да им се помогне, но тогава резултат нямало.

Оказва се, че на семейството намерили дом, първоначално се настанили в общежития, намерили им и работа. В последствие обаче Илийчо и Гергана трябвало да се преместят в общински фургон и в знак на несъгласие от битовите условия изсипали всички кофи с боклук на детската площадка, където първоначално спели. Кметът на Нови хан изказа възмущението си от случилото се, тъй като в същия ден, в който избягали от Нови хан, Гергана трябвало да започне работа.

В момента двойката „бездомници“ отново е в Кюстендил, на същата пейка, както и преди 2 години. Свързаха се и с репортер на ИНФОМРЕЖА, като настояваха за точен час, в който ще ги посетим. Обажданията не бяха едно или две, а молбите пак същите.

Да им се намери дом, работа и да живеят нормално. Само че недоумение буди фактът защо, след като са имали подслон те решават да избягат от Нови хан, да обърнат всички общински кофи за боклук на онази детска площадка, на която те получават първата си помощ от чисти детски сърца.

Схемата им за бездомни се повтаря във всеки град, а при най-малките несгоди те решават да напуснат.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK