Бездомни кучета нападнаха майка с дете в Дупница! Приютът продължава да работи

Снимки: Община Дупница

Приютът за бездомни кучета в Дупница продължава да работи. На мястото на излезлите в болничен служители има назначени временно техни заместници - отговорник и ветеринарен лекар, за да не се спира дейността му, както и ловец.

Ветеринарният д-р Пламен Василев е отказал да се яви и отвори аптеката и касата с медикаменти, за да ги предаде с приемо-предавателен протокол на своя заместник.

Със заповед от 2 юли 2019 година е определено да се предприемат мерки по отварянето на помещенията и встъпване в длъжност на ветеринарния лекар д-р Ангел Ангелов, който да се заеме с обичайните ежедневни манипулации в приюта.

В деловодството на Община Дупница днес има подадена жалба от потърпевшата майка, която бе нападната заедно с детето си вчера от бездомни кучета в района на ж.к."Бистрица", като проведе и среща със зам.-кмета на Община Дупница Крум Милев.

"Що се отнася до разпространените твърдения вчера относно започнало "евтаназиране на кучетата" в приюта в община Дупница, нямам намерение да коментира подобни измислици.

Представители на неправителствени организации и медии, в присъствието и на д-р Георги Тимчев (представител на ОДБХ) днес бяха допуснати в приюта, за да се запознаят със състоянието на животните в приюта, който е с пълен капацитет.

Същите се увериха, че безстопанствените кучета са в добро състояние, добре нахранени и спокойни", увери говорителят на общинската администрация Христо Апостолов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK