Малкият Мартин играел на пътя? Версии за инцидента в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Различни са версиите за тежкия инцидент в Сандански.

Според данни на МВР, 6-годишното момченце се намирало се на пътното платно до изкоп, изкопан във връзка с ремонтни дейности.

От прокуратурата не се наемат с подобна информация. В официално съобщение вчера бе заявено само, че детето е блъснато от 73-годишния С.Я.

Първоначалната информация за случая бе, че детето е стояло пред дома си на тротоара.

Днес бТВ съобщи:

Един от първите хора, които помогнали на пострадалото дете бил служител на ВиК, тъй като в този момент на улицата се извършвал ремонт. Според разказа му възрастният мъж първо попитал служителите на водното дружество дали може да мине по улицата, а те му казали да изчака, защото ремонтът щял да се забави.

Въпреки това обаче мъжът се върнал до автомобила си и вместо да даде назад или да изчака, колата профучала по стръмната улица с висока скорост. Мъжът губи управление и се удря последователно в два автомобила, след което блъска шестгодишното момче, което играело пред дома си.

Граждани, потресени от инцидента, пък обвиняват ВиК за това, че улицата е затворена по средата, което не било обичайна практика при извършването на ремонти.

Днес в църквата в Сандански бе отслужен молебен за бързото възстановяване на малкия Мартин.

От „Пирогов“ тази сутрин, съобщиха, че детето е стабилизирано, но с реална опасност за живота. Състоянието му изисква непрекъснато наблюдение, реанимационни мероприятия и лечение. Няма информация дали ще бъде оперирано и кога.

Вчера екип лекари в Сандански извадиха далака на детето, опериран е и черният му дроб. Има сериозна контузия на черепа, както и множество охлузни наранявания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK