Безакцизен тютюн и незаконна дървесина иззеха при операции на полицията в Самоков

Снимка: Infomreja.bg, архив

Клиент си взе мобилен телефон от заложна къща в Костенец, без да го плати

Минути след 10 часа вчера служители на РУ-Самоков предприели проверка на частен адрес в града. В жилището те открили чанта с около един килограм тютюн без бандерол. Нередовната акцизна стока е предадена доброволно от стопанката на имота, а по случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Към 17 часа същия ден, на пътя Самоков – Ихтиман, автопатрул спрял за проверка натоварена с дърва каруца, управлявана от местен жител. От извиканите на място служители на Държавното горско стопанство е установено, че се превозва около 1 кубик иглолистна дървесина без контролна горска марка, превозен билет и документи за произход.

20 минути по-късно, на входа на Самоков, е установена и втора каруца, превозваща около един кубик немаркирана иглолистна дървесина. На двамата водачи са съставени актове по Закона за горите, а незаконно добитата дървесина е иззета по надлежния ред.

Вчера преди обед служителка в заложна къща в Костенец сигнализирала в полицията, че при получаване на мобилен телефон клиент е избягал с апарата, без да го заплати. Служителите на реда предприели незабавни оперативно-издирвателни действия и съвсем скоро разкрили и задържали извършителя на кражбата. 38-годишният криминално проявен жител на Долна баня предал обратно инкриминираната вещ. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура в Ихтиман с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Около 17 часа на 8 февруари в ОДМВР-София постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на 31 км на автомагистрала „Тракия“ в посока София. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген Поло“ е напуснал пътното платно и е самокатастрофирал в аварийната лента. Водачът е транспортиран в болнично заведение и след преглед и оказана медицинска помощ е освободен. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 17.30 часа на 8 февруари в ОДМВР-София постъпил сигнал за катастрофирал автомобил в района на 22 км на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна. Изпратеният на място полицейски екип установил в крайпътната канавка горящ лек автомобил „Рено Меган“. На място са изпратени и служители на РДПБЗН-София. По първоначални данни автомобилът се е самозапалил непосредствено след излизането му от пътното платно. При инцидента няма пострадали. Образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK