Без увеличение на таксата смет през 2018-а

Снимка: Infomreja.bg

Няма да има увеличение на таксата битови отпадъци за 2018 год. за домакинствата в Кюстендил и общината, която сега е 1,6 промила, каза зам.-кметът по финансите Надя Каратова. Няма да се променя таксата и за фирмите и юридическите лица.

Таксата от 1,6 промила за домакинствата е социално поносима и затова ще се запази и догодина, пояснява зам.-кметът Каратова. Още повече, че все още няма законово решение за промяна в основата и методологията, по която ще се начислява таксата смет занапред.

Запазва се и досегашният принцип за фирмите и юридическите лица, които плащат според броя и вида на ползваните съдове за смет и според честотата на сметосъбирането.

До 30 септември 58% от дължимите суми като такса смет за тази година са внесени, този процент ще се увеличи към края на годината, прогнозират финансисти.

Около 75 хиляди са партидите по плащаните местни данъци и такси в общината – с отписалите се и дописаните. Само доброволците към отряда за действия при бедствия и аварии са освободени напълно от плащането на таксата битови отпадъци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK