Акция "Паяк" слага ред на паркинга пред ЮЗУ. Десетки возила закопчани със скоби. Студенти си търсят колите след лекции

Снимки: Спаска Гаврилова

Истински хаос предизвика днешната акция „Паяк“ на паркинга пред ЮЗУ „Неофит Рилски“. Десетки студенти и преподаватели отнесоха глоби, други пък напразно си търсеха колите, които вече бяха преместени в наказателния паркинг на „Кончето“.

През целия ден репатриращият автомобил извозваше паркирани в нарушение возила, а служителите на „Паркинги и гаражи“ едва смогваха да слагат скоби след скоби.

Усилената работа на паяка през деня затрудни движението по улицата и предизвика задръствания.

Оказа се, че от около месец на входа на паркинга пред сградата на Първи учебен корпус е монтиран пътен знак, който забранява паркирането на МПС в дясната част от платното. Най-вероятно обаче мнозина от преминаващите не са го забелязали.

„Паркингът на университета остава свободен от Синя зона, но това не означава, че всеки може да спира където си поиска. Пътният знак е монтиран по настояване на ръководството на ЮЗУ, за да се сложи ред в паркирането. Ние пък сме длъжни да спазваме Закона за движение по пътищата и да санкционираме нарушителите“, коментира за ИНФОМРЕЖА управителят на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов.

Махането на скоба струва 10 лева. Ако водачът обаче се забави и паякът е пристигнал, ще трябва да се бръкне с 20 или 40 лева, в зависимост от това дали вече е започнало репатрирането.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK